• Mutluluk Fabrikaları
  • Lütfen Rahatsız Etmeyin
  • Hayallerden Gerçekler
  • Dikkat Kaygan Zemin
  • Geç Olmadan Eve Dön

SERGİ

  • ALEXIS ŞANAL
    ALEXIS ŞANAL
    1974’te Los Angeles’ta doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Lisans öğrenimini Southern California Institute of Architecture’da (1995) ve yüksek lisans çalışmalarını MIT, Master of City Planning (2002) bölümünde tamamladı. ŞANALarc’ın kurucu ortaklarından Alexis Şanal’ın, pek çok mimari ve kentsel tasarımı ile kente ve kentilere katkılarından dolayı önemli ödülleri bulunuyor. Tasarımcı, çeşitli sosyal ve kültür ortamlarının dijital teknolojilerle harmanlanıp verimli yapılı çevre ve doğal ortamlar üretmesi konusunda çalışmayı ve öğrenmeyi sürdürüyor.
  • ALPER DERİNBOĞAZ
    ALPER DERİNBOĞAZ
    1982’de Ankara’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. İTÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu (2005). Yüksek lisans öğrenimini Fulbright Bursu kazanarak gittiği UCLA’de tamamladı. Mimarlık ve Kentsel Tasarım çalışmalarıyla UCLA Graduate ödülünü aldı. Los Angeles ve İstanbul’daki mimarlık ofislerinde çalıştı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül aldı. Yeni teknolojileri ve deneysel yaklaşımları tasarıma dahil eden projeleri hayata geçirdi. 2009 yılında mimarlık pratiği Salon’un ilk halini ortaya koydu. Üç uygulaması ile Arkiv Yılın Mimarlık Eserleri Seçkisi’ne girdi. 2011 yılında Arkitera Genç Mimar Özel Ödülü’nü aldı. Çalışmalarına Salon Architects’in kurucu ortağı olarak devam eden Alper Derinboğaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde atölye yürütücülüğü yapıyor ve “Media Architecture” seminerleri veriyor.
  • ASLI KIYAK İNGİN
    ASLI KIYAK İNGİN
    1970’de İstanbul’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. MSÜ Mimarlık Bölümü’nü 1993’te, İTÜ Mimarlık Bölümü Yüksek Lisans Programı’nı 1997’de, İstanbul Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programını 2003’te tamamladı. Kent, sosyal doku, zanaat, eğitim ile etkileşimli eleştirel ve alternatif bir mimarlık ve tasarım pratiği yürütüyor. 2006 yılından bu yana konsept ve koordinatörlüğünü yaptığı, tasarım ve zanaat ilişkisini gündeme getiren ve İstanbul’daki zanaat mahallelerinin sürdürülebilirliğini destekleyen “Made in Şişhane” projesini çeşitli etkinliklerle sürdürüyor. 2012 yılında, İstanbul Tasarım Bienali Adhokrasi Sergisi’nde Hintli grup URBZ ile birlikte “Crafting Neighborhood-Unmediated Design isimli projeyle yer aldı. Sulukule Platformu’nun kurucularından olan İngin, eski bir İstanbul ve Roman Mahallesi olan Sulukule için yıkımların durdurulmasını ve katılımcı sürdürülebilir yaklaşımların olabileceğini gündeme getirmeye çalıştı. İstanbul’a ait görüşleri ve çalışmaları “İstanbul Para-Doksa Kent ve Mimarlık Üzerine Konuşmalar” (2010) ve “Made in Şişhane-İstanbul, Küçük Üretim ve Tasarım Üzerine” (2011) isimli kitaplarda yer aldı. Çelik Dizayn firmasında tasarım danışmanlığı yapan İngin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
  • AVŞAR GÜRPINAR
    AVŞAR GÜRPINAR
    1982’de İstanbul’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Lisans öğrenimini İTÜ’de Elektrik Mühendisliği üzerine, yüksek lisans ve doktora öğrenimini aynı üniversitenin Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde tamamladı. Değişim öğrencisi olarak HfK Bremen’de Digital Media programında katıldı. Doktora çalışmasında küreselleşmenin ürün tasarımı üzerindeki etkileri üzerine çalıştı. Sabancı Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sanat tarihi, çağdaş sanat, tasarım ve görsel iletişim konularında dersler verdi. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Araştırmaları tasarım tarihi, küreselleşme ve kent çalışmaları üzerine odaklanıyor.
  • BAGER AKBAY
    BAGER AKBAY
    1976’da, İstanbul doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İletişim Tasarımı ve Linz Sanat Üniversitesi’nde Interface Cultures öğrenimi gördü. İstanbul, Kara Tiyatro’da aktör ve kuklacı olarak yaptığı çalışmaların ardından 7 yıldır kendi alanında çeşitli üniversitelerde ders veriyor. Yaşamını sanat ve bilim arasında deneyselci bir şekilde sürdüren Bager Akbay halen etkileşimli ortam tasarımı dersleri veriyor, tasarım sektöründeki firmalara danışmanlık yapıyor ve kendi atölyesinde sanatsal üretimlerini gerçekleştiriyor.
  • BENAY GÜRSOY TOYKOÇ
    BENAY GÜRSOY TOYKOÇ
    1986’da Ankara’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu (2007). Aynı üniversiteden Mimari Tasarım yüksek lisans derecesini aldı (2010) ve halen öğrencisi olduğu İTÜ Mimari Tasarım’da Bilişim Doktora Programı’na başladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışan Toykoç’un akademik ve kişisel ilgi alanları hesaplamalı ve üretken tasarım yöntemleri, sayısal üretim teknolojileri, malzeme, tektonik ve tasarım sürecinin bilişsel çalışmalarını içeriyor.
  • CANDAŞ ŞİŞMAN
    CANDAŞ ŞİŞMAN
    1985’te İzmir’de doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde görsel sanatlar okudu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Animasyon Bölümü’nden mezun oldu (2009). Üniversite öğreniminin bir yılını Hollanda’da multimedya tasarım eğitimi alarak geçirdi (2006-2007). Tasarım ve sanat alanında kolektif projeler üreten “NOHlab” oluşumunu Deniz Kader ile birlikte kurdu (2011). Candaş Şişman dijital ve mekanik teknolojileri kullanarak gerçekleştirdiği çalışmalarıyla izleyicinin zaman, mekan ve hareket algısını manipüle etmeyi hedefliyor. Doğa ve evren bilimini referans noktası olarak alan sanatçı, dijital ortamda ürettiği imgeleri fiziksel formlarla birleştiriyor. Bu yolla fiziksel ve dijital dünya arasında bir köprü oluşturarak melez bir duyusal yapının ortaya çıkartmasını sağlıyor. Karmaşık altyapısına karşın biçimsel olarak yalın bir dil oluşturduğu işleriyle izleyicinin fikirsel bir interaktivite içine girmesini sağlayan Şişman’ın çalışmalarında ‘süreç’ en önemli yapısal özelliktir. 2007’dan bu yana aldığı ödüller arasında Prix ARS Electronica Computer Animation/Film/VFX Mansiyon ödülü ile Roma Viedram Video Festivali en iyi ses videosu ödülü yer alıyor. Nemo Dijital Sanatlar Festivali, ARS Electronica ve Todaysart Festivali gibi birçok yeni medya festivaline katıldı.
  • DENİZ TEKKUL
    DENİZ TEKKUL
    1985’te Ankara’da doğdu. İstanbul ve Londra’da yaşıyor ve çalışıyor. Bilkent Üniversitesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu (2007) ve Londra’ya taşınarak University of the Arts London, Chelsea College of Art and Design’da Grafik Tasarım üzerine yüksek lisans yaptı. 2013’e kadar Londra’da yaşadıktan sonra İstanbul’da bir kaç proje üstünde çalışmaya başlayarak bu iki şehir arasında gidip gelmeye başladı. Basılı yayın, web sayfası, ambalaj tasarımı gibi alanlarda iş ürettiği müşterilerinden bazıları Eyeko, Migros, French Connection ve Free Tibet. Serigrafi, illüstrasyon, tipografi, el yazısı ve tabela ressamlığı özellikle ilgisini çeken konular arasında yer alıyor.
  • ELİF ERDOĞAN
    ELİF ERDOĞAN
    1984’te İstanbul'da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. 2003 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde mimarlık lisans eğitimini almak üzere Ankara’ya gitti. 2008-2009 yılları arasında Barselona-Universitat Internacional de Catalunya’da biodijital mimarlık üzerine yüksek lisansını yaptı ve ODTÜ’de mimari tasarım alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı (2012). 2010 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde öğretim üyeliği yapıyor.
  • FULYA ÖZSEL AKİPEK
    FULYA ÖZSEL AKİPEK
    1974’te Adana’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. İTÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu (1996). Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Ortamında Mimarlık Lisansüstü Programı’nda tamamladı ve aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2005-2012 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde, 2012 yılından beri de İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde stüdyo yürütücülüğü yapıyor ve dersler veriyor. Sayısal tasarım ve üretim teknolojileri aracılığıyla tasarımın yerle, malzemeyle, bedenle ve doğayla kurduğu ilişkiler üzerine araştırmalar yapıyor ve araştırma konularını 1:1 ölçekli prototiplerle çalışıyor. Farklı ekiplerle birlikte yürüttüğü disiplinler arası çalışmaları ve prototipleri, çeşitli üniversitelerde, UIA 2005 İstanbul-Dünya Mimarlık Kongresi, 1. İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı (2011) ve IABA 2013 Uluslararası Mimarlık Bienali kapsamında sergilendi.
  • GENÇER YURTTAŞ
    GENÇER YURTTAŞ
    1980’de Fatsa’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor. Kocaeli Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölümü’nden mezun oldu (2006). Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema bölümünden yüksek lisans derecesi aldı (2011). Toplumsal bellek oluşturabilmek için görüntü topluyor.
  • İDİL ERKOL
    İDİL ERKOL
    1981’de İstanbul’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Orta ve lise öğrenimini İstanbul Lisesi’nde (1999), lisans öğrenimini Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. 2006 yılına kadar Arkitera Mimarlık Merkezi’nde editör ve proje yürütücüsü olarak çalıştı. İTÜ’de mimarlık tarihi alanında yüksek lisans öğrenimini tamamladı (2006-2009). Araştırmalarını, 1950 sonrası kent, modernleşme ve modern mimarlık tarihi üzerine yoğunlaştırdı. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nda araştırma görevlisi olarak çalışıyor, İTÜ Mimarlık Tarihi programında doktora çalışmalarına devam ediyor.
  • İDİL ÜÇER KARABABA
    İDİL ÜÇER KARABABA
    1972 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu (1995). Mimarlık Tarihi Anabilim dalında “Otorite ve Tebanın Bütünleşmesi: Roma İmparatorluk Kültünün Kurumsallaşması ve Küçük Asya’daki İmparatorluk Kültü Mimarisinin Gelişmesi” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 1998 yılında Bryn Mawr Koleji’nden burs aldı ve doktora çalışmalarına devam etmek üzere Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Burada Arkeoloji bölümünden yüksek lisans ve Sanat Tarihi bölümünden doktora derecelerini aldı. 2010 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. Temel Tasarım Stüdyosu ve Mimarlık Tarihi derslerine giriyor. Mimarlık eğitimi ve burada kullanılan stratejilerin genel olarak eğitime uyarlanması konusunu araştırıyor.
  • OSMAN KOÇ
    OSMAN KOÇ
    1987’de İstanbul’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Mühendis/sanatçı kimliğiyle Osman Koç, sahne sanatları ve enstalasyonlar için farklı fiziksel etkileşim metotları üzerine kişisel araştırmalarını sürdürüyor. Sabancı Üniversitesi Elektronik Mühendisliği’nden lisans (2008) ve Mekatronik Mühendisliği yüksek lisans derecelerini aldı (2010). 2011 yılından beri kendi atölyesini yöneten Osman Koç, endüstriyel ticari ve sanatsal uygulamalar için prototipler geliştirmenin yanı sıra, teknik danışmanlık yapıyor ve çok ortaklı projelerde çalışıyor. Katıldığı karma sergilerden bazıları Sentez Bedenler (Enghien les Bains, 2009), Playface Intercult (Viyana, 2010), Amber'11 (Istanbul, 2011), !f Uluslararası Bağımsız Film Festivali (İstanbul, 2012), Nomadic Art Camp (Bişkek, 2012), Ars Electronica (Linz, 2012), Müşterekler Zamanı (Den Haag, Saarbrucken, İstanbul, 2012), Uluslararası Scenography Bienali (Ludwigsburg, 2013) ile Scriabin Müze ve İnovasyon Merkezi (Moskova, 2013) olup, IEEE ICM'10 ve ISEA2011 konferanslarında makale sunumu ve TEDxSabanciUniversity etkinliğine konuşmacı olarak katılmıştır.
  • REFİK ANADOL
    REFİK ANADOL
    1985’te İstanbul’da doğdu. İstanbul ve Los Angeles’ta yaşıyor ve çalışıyor. Refik Anadol, canlı sesli/görsel performans, immersive enstalasyon ve mimari fotoğraf alanlarında çalışan bir medya sanatçısı ve tasarımcı. Çalışmaları, mimarlık ile medya sanatları arasında bir ilişki yaratarak dijital ve fiziksel evrenler arasındaki alanı keşfetmeyi hedefliyor. Antilop’un kurucusu ve yaratıcı yönetmeni. Kamusal alanda gerçekleştirdiği mekana özgü sesli/görsel performansları Montreal Uluslararası Dijital Sanatlar Bienali (Kanada), Ars Electronica Festival (Avusturya), l’Usine | Cenevre (İsviçre), Arc De Triomf (İspanya), SANAA Zollverein İşletme ve Tasarım Okulu (Almanya), santralistanbul Çağdaş Sanat Müzesi (Türkiye), Outdoor Vision Festival Santa Fe, New Mexico (ABD), İstanbul Tasarım Bienali (Türkiye) ve Sidney (Avustralya) gibi yerlerde gösterildi.
  • SALİH KÜÇÜKTUNA
    SALİH KÜÇÜKTUNA
    1976’da Adana’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu (2001). Profesyonel kariyerine 1998’de, GAD Architecture’de tasarım mimarı olarak başladı ve 2004 yılına dek burada çalıştı. 2005 yılında mimar ve ortak olarak UrasxDilekci Architects ofisinde çalışmaya başladı. Profesyonel çalışmalarını halen burada sürdürüyor. Disiplinlerarası proje, işbirliği ve tasarımı teşvik eden yenilikçi mimarlık kurumu PIN | Project International’ın kurucuları arasındadır. Akademik çalışmalarına Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tasarım atölyesi öğretim görevlisi olarak başladı (2007). İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı tasarım stüdyosu öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Çalışmaları, mimari tasarımda yapı, malzeme, detaylandırma, zanaat, ek üretim ve malzeme sistemlerini değerlendiren yenilikçi üretim tekniklerine odaklanıyor. Akademik çalışmaları dijital olarak tasarlanan yapıların 1:1 ölçeğinde fiziksel prototiplere dönüştürülmesi üzerinedir.
  • SEVGİ ORTAÇ
    SEVGİ ORTAÇ
    1984’te İstanbul’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sinema ve fotoğraf öğrenimi gördü. Yüksek lisansını Dutch Art Institute’ta yaptı. Miras, anıtsallık, mekan üretimi ve gündelik hayat arasındaki ilişkiler ilgi alanına giriyor. Kısa film, fotoğraf, video yerleştirme, kitap gibi mecralarla çalışıyor. Multimedya hikaye anlatma dersleri veriyor.
  • TANSEL ATASAGUN
    TANSEL ATASAGUN
    1968’de Hamburg’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. İstanbul Erkek Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisat bölümü mezunu. Eğitim kurumları ve kuruluşlarda fotoğraf atölyeleri yürütüyor, editörlük ve görsel danışmanlık yapıyor. 1999 depreminden sonra Fotoğraf Vakfı öncülüğünde başlatılan atölye çalışmalarını takiben, çocuk ve gençlerle gerçekleştirdiği fotoğraf atölyelerinde uyguladığı yeni yöntemlerle “Çocuk ve Genç Atölyeleri Metodolojisi”nin gelişmesine katkıda bulundu. Yayınlanmış yazı, şiir ve fotoğrafları bulunan Tansel Atasagun’un işleri ulusal ve uluslararası platformlarda izleyiciyle buluşuyor. Belgesel işlerinin yanı sıra, kavramlar üzerine de çalışıyor. Fotoğrafçı, yazar ve editör olarak 13 kitaba imza attı, 2 belgesel filme katkıda bulundu. Ulis PhotoFest, Berlin Bienali, Lille 3000, Çağdaş Türk Fotoğrafı Petersburg’da gibi sanat organizasyonlarında 35’in üzerinde farklı sergi ve gösteri gerçekleştirdi.
  • TUĞRUL YAZAR
    TUĞRUL YAZAR
    1979’da Ankara’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu (2001). Aynı okulun Bilgisayar Ortamında Mimarlık Programı’ndan yüksek lisans (2003) ve doktora derecesi (2009) aldı. 2002-2011 yılları arasında aynı programda araştırma görevlisi olarak çalışan Tuğrul Yazar, 2011 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapıyor. Hesaplamalı tasarım (computational design) teori ve teknikleri ile ilgili dersler, tasarım stüdyoları ve atölye çalışmaları yürütüyor.
  • YÜCEL TUNCA
    YÜCEL TUNCA
    1966 yılında Diyarbakır’da doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik ve halkla ilişkiler alanında öğrenim gördü (1990). 1986-2007 yılları arasında basın fotoğrafçılığı ve fotoğraf editörlüğü yaptı. 1997 yılından bu yana çeşitli üniversitelerde fotoğraf dersleri veriyor. Halen Galata Fotoğrafhanesi’nin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde basın fotoğrafçılığı ve belgesel fotoğraf dersleri veriyor. 2004 yılında kurulan Galata Fotoğrafhanesi ve Fotoğraf Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldı. O günden bu yana her iki kurumun yönetiminde bulunuyor. Özellikle Fotoğraf Vakfı çatısı altında çocuklara ve gençlere yönelik fotoğraf atölyeleri düzenliyor. 1996-2011 yılları arasında İstanbul Saydam Günleri, UlisFotoFest, UniFotoFest gibi fotoğraf festivalleri düzenledi. 2002-2014 yılları arasında ulusal ve uluslararası çapta fotoğraf sergileri düzenledi, çeşitli fotoğraf kitaplarının ve dergilerinin yayıncılığını ve editörlüğünü yaptı.
  • ŞEBNEM YALINAY ÇİNİCİ
    ŞEBNEM YALINAY ÇİNİCİ
    1967’de doğdu. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. 1989’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversiteden 1991’de Yüksek Lisans, 1999 yılında da Doktora derecesini aldı. Doktora sonrası çalışmasını; Columbia Üniversitesi, Graduate School of Architecture, Planning and Preservation’da, Kenneth Frampton danışmanlığında 2001 yılında tamamladı. 1992-2006 döneminde ODTÜ’nün, 2006-2011’de Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2003 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin Dijital Tasarım Stüdyosu’nu kurdu. Mimari tasarım, tasarım-üretim teknolojileri ve bunların tasarım eğitimine entegrasyonu üzerine araştırmalar yürütüyor. 2011’den beri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor ve Mimarlık Bölümü’nün Başkanlığını yapıyor. VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin Hayallerden Gerçekler sergisinin küratörüdür.
  • SİNEM SERAP DURAN
    SİNEM SERAP DURAN
    Sinem Serap Duran, lisans öğrenimini ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde, yüksek lisans öğrenimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Bölümü’nde tamamladı. İstanbul SAE Enstitüsü Dijital Film ve Animasyon Bölümü’nden 2013 yılında mezun oldu. Mimarlık ve video ortamlarının etkileşimleri alanında ilerlettiği araştırmalarını İTÜ Mimari Tasarım Doktora Programı öğrencisi olarak sürdürüyor. 1. İstanbul Tasarım Bienali (2012) için ürettiği “Adequate” adlı kısa film, 25. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali dahil pek çok uluslararası festivalde gösterildi. Bahçeşehir ve İstanbul Bilgi üniversitelerinin mimarlık fakültelerinde Video ve Mimarlık isimli atölye dersine yürütücülük yapıyor.
  • MÜGE BELEK
    MÜGE BELEK
    1978’de Istanbul’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu. Aynı üniversiteden 2004 yılında Yüksek Lisans, 2013 yılında da Doktora derecesini aldı. Ayrıca 2003 yılında Architectural Association School of Architecture Design Research Laboratory’den ikinci bir Yüksek Lisans derecesi aldı. Hemen akabinde Zaha Hadid Mimarlık’ta çalıştı. Doktora çalışmaları sırasında UCSB Medya, Sanat ve Teknoloji Programı’nda Marcos Novak’la Translab’de araştırmalar yaptı. 2004 yılından itibaren İTÜ İç Mimarlık Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapıyor. Çeşitli uluslarararası çalıştaylar (AA Istanbul, POSIAC), konferanslar, dergiler ve sergilerde (ALAN, Future Places) işlerini paylaştı. Araştırmalarını sayısal tasarım alanında disiplinlerötesilik yaklaşımı ile 2003 yılından beri kurucusu olduğu [f]FLAT adlı araştırma platformunda sürdürmektedir.
  • FREDERICO FIALHO TEIXEIRA
    FREDERICO FIALHO TEIXEIRA
    1972’de Lizbon’da doğdu. Faculty of Architecture University of Porto' dan lisans ve yükseklisans derecesini aldı. Ayrıca 2003 yılında Architectural Association School of Architecture Design Research Laboratory’den ikinci bir Yüksek Lisans derecesi aldı. Mesleki deneyimlerini Alvaro Siza ve Zaha Hadid Mimarlık’ta çalışarak kazandı. 2006-2008 yılları arasında UCSB Medya, Sanat ve Teknoloji Programı’nda Marcos Novak’la Translab’de doktora çalışmalarında bulundu ve yeterliliğini aldı. Doktora çalışmalarını ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 2014 yılında tamamladı. 2009 yılından itibaren İTÜ İç Mimarlık Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapıyor. Çeşitli uluslarararası çalıştaylar (AA Istanbul, POSIAC, vb.), konferanslar, dergiler ve sergilerde (ALAN, İstanbul Bienal) işlerini paylaştı. Ulusal/ uluslararası ödülleri ve yayınları var. Araştırmalarını sayısal tasarım ve mekansal sanatlar alanında Biyolojik Paradigmalar çerçevesinde yürütmektedir ve 2003 yılından beri kurucusu olduğu [f]FLAT adlı araştırma platformunda sürdürmektedir.